Για να κάνουμε καλό ποδαρικό, κεραστείτε ένα μπισκοτάκι... Τι? Δε μπορείτε? Ε τότε φτιάξτε τα ... :)
Υλικά
1 πακέτο (πλάκα) βούτυρο ή μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 αβγό
1 βανίλια
ξύσμα 1 λεμονιού (μόνο αν έχετε βιολογικά λεμόνια και όχι κερωμένα του εμπορίου αλλιώς και λίγος χυμός λεμονιού μας εξυπηρετεί)
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού κανέλα
Για την επικάλυψη
1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
Εκτέλεση
Υλικά
1 πακέτο (πλάκα) βούτυρο ή μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 αβγό
1 βανίλια
ξύσμα 1 λεμονιού (μόνο αν έχετε βιολογικά λεμόνια και όχι κερωμένα του εμπορίου αλλιώς και λίγος χυμός λεμονιού μας εξυπηρετεί)
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού κανέλα
Για την επικάλυψη
1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα υλικά προσθέτοντας το ένα μετά το άλλο με τη σειρά που εμφανίζονται στη συνταγή...Δηλαδή βούτυρο με ζάχαρη, μετά αβγό, βανίλια και ξύσμα έως ότου ενωθούν.
- Σταματάμε το μίξερ και λερώνουμε τα χεράκια μας (λειτουργεί και σαν αρωματική ενυδατική μάσκα χεριών ταυτόχρονα!!) προσθέτοντας το αλεύρι, το αλάτι και την κανέλα
- Δουλεύουμε τη ζύμη έως ότου ενσωματωθεί το αλεύρι (και πάλι θα κολλάει λίγο. Αν θέλετε προσθέστε λίιιγο αλεύρι αλλά μη μπείτε στον πειρασμό να υπέρ-αλευρώσετε. Θέλουμε τη ζύμη ελαφριά.) Όπως όλες οι μπισκοτοζύμες, αφήνει μια λιπαρότητα στο δάχτυλο αν την πατήσουμε και δεν επανέρχεται με το ζούληγμα. Την τυλίγουμε σε μεμβράνη ή λαδόκολλα και τη βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα
- Χωρίζουμε τη ζύμη στα 3 και δουλεύουμε με ένα μέρος της κάθε φορά αφήνοντας την υπόλοιπη στο ψυγείο. Την ανοίγουμε σε φύλλο μέσα σε λαδόκολλα
- Κόβουμε τετραγωνάκια με το μαχαίρι ή με τη ρόδα που κόβουμε την πίτσα. Μπορούμε και με κουπ πατ αλλά τα ΒΑΡΙΕΜΑΙ τα κουπ πατ!!
- Βουτάμε τα τετραγωνάκια στο μίγμα ζάχαρη - κανέλα και τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Μοιάζουν με σνίτσελ σε αυτό το στάδιο... - Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε 2 λεπτά στο ταψί και μετά οπωσδήποτε τα τοποθετούμε σε σχάρα για να αερίζονται από παντού. Έτσι γίνονται πιο τραγανά..τράστ μι...
Μόλις κρυώσουν κάνουμε ένα καφεδάκι και πατάμε Pause από όλα!!!!! :)
Λες να μου φτάσουν τόσα για έναν καφέ?? |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου