Φίλοι

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Σκύλος: Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου...

...Άνθρωπος: Ο χειρότερος εχθρός του σκύλου...


SOS από το καταφύγιο αδέσποτων στις Γούρνες, Ηρακλείου.
Δεν είναι απαραίτητο να υιοθετήσετε για να βοηθήσετε. Και λίγη τροφή (ξηρή ή κονσέρβες ή και κόκκαλα που θα πετούσατε) μπορεί να υποστηρίξει αυτή την προσπάθεια.


Πάνω από 200 είναι οι σκύλοι που φιλοξενούνται στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων στην πρώην Αμερικανική Βάση στις Γούρνες Ηρακλείου. 

Οι λόγοι που ένας σκύλος καταλήγει αδέσποτος είναι πολλοί και σίγουρα κάτι έχει πάρει το αφτί όλων μας. Από την ασυλλόγιστη υιοθεσία-αγορά πανάκριβης ράτσας επειδή "θα δείχνω πιο cool" με ένα λαμπραντόρ (μετά συνειδητοποιεί ότι το σκυλί θέλει φαγητό, νερό, βόλτα, χάδια, εμβόλια, μπάνιο) μέχρι και την έλλειψη ενημέρωσης για τη στείρωση των κατοικιδίων μας (και χίλιους λόγους ακόμα στο ενδιάμεσο), δυστυχώς δε θέλει και πολύ να καταλήξει ένα ζώο αδέσποτο.

Ευτυχώς για αυτά τα (παραπάνω όπως μας είπαν) 200 σκυλιά υπάρχει το καταφύγιο αδέσποτων λίγο πιο έξω από το Ηράκλειο, κοντά, πολύ κοντά στο Ενυδρείο Cretaquarium που πιθανότατα θα έχετε περάσει, ή σκοπέυετε να περάσετε κάποια βόλτα με την οικογένεια ή τους φίλους σας σύντομα. Και να το κάνετε!! Όχι μόνο για τη βόλτα στο ενυδρείο αλλά και για να αφήσετε λίγη σκυλοτροφή καθοδόν. Αποκλείεται να το προσπεράσετε χωρίς να το δείτε, ειδικά αν περάσετε με τα πόδια καθώς τα σκυλάκια ετοιμάζουν θερμότατη τραγουδιστή υποδοχή σε όποιον δουν! Δε μπορεί να αγνοήσεις διακόσιες ουρές να κουνιούνται σαν σημαίες σε γιορτή!!

Το πόσο έχουν προσπαθήσει οι άνθρωποι να το κρατήσουν ανοιχτό δε λέγεται. Με νύχια, με δόντια, με θυσία προσωπικού χρόνου και κόπου. Θα δείτε παντού, σπιτάκια, παγκάκια, κουτιά, σαν ένα μικρό χωριό.

Εάν μπορείτε να δεσμευτείτε σε μια υιοθεσία κάντε το. Αγάπη θα πάρετε πίσω. Εάν όχι τότε δώστε τους λίγη τροφή, τα αποθέματα του καταφυγίου δεν επαρκούν για πολλές μέρες ακόμα.
Αυτά εδώ τα ζωάκια είναι ευτυχισμένα με πολύ λίγα. Εμείς δώσαμε ένα σακουλάκι ξηρή τροφή και πήραμε ευγνωμοσύνη από πολλές ουρές που ανέμιζαν!! :)


Η Ερωφίλη έπιασε φιλίες με τον Σνούπι...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips