Φίλοι

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Σκονάκια και ξεσκονίσματα...

Και κάτι που με εκνεύρισε!!





Όταν οι δουλειές του σπιτιού μαζεύονται επικίνδυνα η μία πίσω από την άλλη με κίνδυνο εντυπωσιακής καραμπόλας, καμιά φορά ψάχνω στο ίντερνετ για κανένα σκονάκι. Ξέρετε, από αυτές τις λίστες με τις δουλειές του σπιτιού που μπορεί να έχουν και κουτάκι για "τικ" από δίπλα. Έτσι μπορεί να θυμηθώ τι χρειάζομαι πιο απελπισμένα και να ξεκινήσω...

Μου έχει κάνει φοβερή εντύπωση το πόσο πολλοί άνθρωποι έχουν ασχοληθεί τόοοσο πολύ με αυτή τη δουλειά και πόσο πολλές κατηγορίες από δουλειές του σπιτιού, ως εκ τούτου και λίστες υπάρχουν. Παρ'όλο που δε θα καθάριζα ποτέ τα μπάνια γιατί "αυτό λέει σήμερα το πρόγραμμα" οφείλω να θαυμάσω την αφοσίωση των ανθρώπων που αφιέρωσαν χρόνο για να τα οργανώσουν.

1. Απλά και κατανοητά

Όπως αυτό που βρήκα στο timewarpwife 

2. Χωρισμένα ανά μήνα του χρόνου


Όπως αυτό που βρήκα στο sixsistersstuff.com

3. Για εργαζόμενες

από το thewannabeathlete

4. Για τα παιδιά και το δωμάτιό τους

από το momkat.hubpages
Επίσης με εντυπωσίασε και το εξής που βρήκα στο etsy



5. Ευέλικτα!! 

Όπως αυτό που προτείνει στο frazzledjoy η φίλη μας η Denise.

6. Λεπτομερέστατα 

Όπως αυτό που υπάρχει στο theworldofbandannie

7. Κάποιοι μας βοηθούν να φτιάξουμε το δικό μας 

Όπως το livingwellspendingless

8. Και έπεσα και πάνω σε κάτι εκνευριστικό!
Στην κυρία Martha Stewart
Η γυναίκα έχει ήδη πάρα πολλά λεφτά και δεν τα χορταίνει. Το μόνο που σκέφτεται είναι πώς θα αποκτήσει κι άλλα, κι άλλα, κι άλλα. Εν τω μεταξύ ουδεμία σχέση δεν έχει με δουλειές του σπιτιού, όποιος από τους παρατρεχάμενούς της τα έγραψε αυτά. Πρόκειται για μια σειρά από πανάσχετες λίστες που δε σέβεται καθόλου τον κόπο καμίας νοικοκυράς, που με την αγάπη της προσπαθεί να προσφέρει ένα όμορφο σπιτικό στην οικογένειά της. Αυτές τις λίστες θα τις έδινε μάλλον η οικογένεια του Λόρδου Grantham από τον Πύργο του Ντάουντον στο υπηρετικό της προσωπικό, τότε στα 1920και κάτι που όποιος έκανε κάποια δουλειά καθαρισμού στο σπίτι θεωρούνταν και κατωτάτου επιπέδου άνθρωπος!! Δείτε για πλάκα το εβδομαδιαίο πρόγραμμα καθαρίσματος. Κάθε εβδομάδα να κατεβάζεις και να καθαρίζεις κάθε βιβλίο της βιβλιοθήκης?? Επίσης ενδεικτικό είναι ότι πρέπει συνέχεια να μαζεύουμε και να τοποθετούμε μετά μανίας οτιδήποτε βγήκε εκτός θέσης και να επιμείνουμε με δυναμισμό να κάνουν όλοι το ίδιο μέσα στο σπίτι! Όταν σου μεγαλώνουν άλλοι τα παιδιά σου, που να καταλάβεις τη χαρά που κρύβει ένα ανάστατο από ποδαράκια και χεράκια σπίτι κυρία μου;!!

Αλλά για να μην κάνει και το φινάλε κάτι τέτοιο, σας παραθέτω κάτι για να χαμογελάσετε...

Κι ένα δικό μου:
Απολαύστε τις στιγμές περισσότερο, κυνηγήστε τη βρωμιά λιγότερο. Η βρωμιά θα ξανάρθει, οι ωραίες στιγμές ΠΟΤΕ!!!

2 σχόλια:

  1. Ένα δίκιο το χεις!!! Δεν είναι κακή όμως λίγη οργάνωση! Αν και δεν τη πετυχαίνουμε, αφού τρέχουμε με τα πιτσιρικάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται!! Η οργάνωση είναι απίθανο πράγμα. Σε σώζει στην κυριολεξία!!

      Διαγραφή

Blogging tips