Φίλοι

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Donate Hair Donate Love

Τι είναι αυτό που σου περισσεύει, το δίνεις, μετά από λίγο πάλι σου περισσεύει και ξαναδίνεις αν θες και κάνεις χαρούμενο ένα παιδάκι κάθε φορά??
Μαλλιά!



Μου φάνηκε απίστευτο όταν το έμαθα από τη φίλη Φωτεινή από την Αθήνα ότι υπάρχει τέτοιο πράγμα στην Ελλάδα. Είχα πάνω από 30cm περισσευούμενη κοτσίδα που δεν ήθελα να αγγίξω ούτε την ψαλίδα της!! Μόλις όμως κάνεις το κλικ να μπεις στο donatehair.gr ή στη σελίδα του facebook στη γκαλερί με τις φωτό, δε νομίζω ότι μπορείς να μείνεις ασυγκίνητος από το πλήθος των ανθρώπων που έχουν προχωρήσει σε δωρεά μαλλιών. Έτσι κι εγώ... Λίγο το παράδειγμα της Φωτεινής, λίγο το παράδειγμά τόοοοσων ανθρώπων αμέσως ήρθα σε επαφή με ένα από τα συνεργαζόμενα κομμωτήρια και την επόμενη μέρα κιόλας το έκανα.
Να'μαι, μόλις μπήκε το 2015

Η εμπνεύστρια της κίνησης είναι η γλυκύτατη Μελίνα Κωνσταντινίδη από τη Θεσσαλονίκη που παλεύει καθημερινά με το τέρας της γραφειοκρατίας ούτως ώστε να έρθει σε πέρας αυτή η ενέργεια.
Η ιδέα είναι πολύ απλή: Μας περισσεύουν μαλλιά; Πάμε σε ένα συνεργαζόμενο κομμωτήριο, κουρευόμαστε δωρεάν και πολύ σύντομα κάποιο παιδάκι που έχει χάσει τα δικά του μαλλιά από καρκίνο ή αλωπεκία θα χαμογελάσει ξανά! Οι δωρητές έχουν ξεπεράσει τους 350 από Ελλάδα και (πρόσφατα) από Κύπρο.
Η συνεισφορά όλων είναι εθελοντική. Δηλαδή κομμωτήρια, εταιρίες μεταφοράς, κατασκευαστές περουκών συμμετέχουν αφιλοκερδώς!
Γι'αυτό αν τα μαλλιά σας είναι μακρύτερα από 20cm (όταν πιάνονται), φυσικού χρώματος, έστω και με γκρίζα, αξίζει τον κόπο να μπείτε να δείτε τη λίστα με τα συνεργαζόμενα κομμωτήρια όπου επαναλαμβάνω, κουρεύεστε δωρεάν.
Μπορείτε να μεταδώσετε το μήνυμα κατεβάζοντας την αφίσα από εδώ.

Όπως είπα και στη Μελίνα όταν τη ρώτησα αν είναι οκ να γράψω κάποιο σχετικό άρθρο για τη δωρεά, ο μόνος λόγος που μακραίνω ξανά τα μαλλιά μου είναι για να τα ξαναδώσω. Γι'αυτό τώρα τα προσέχω πολύ. Εξάλλου τα δικά μου θα ξαναμακρύνουν γρήγορα. Μπορεί να μην είναι θεραπεία για αυτές τις ασθένειες όμως είναι μια σοβαρή ψυχολογική συμπαράσταση. Δίνουμε από αυτό που δε θα μας λείψει και δεν μας κοστίζει και τίποτα... Σκεφτείτε το.

2 σχόλια:

  1. Μπράβο σου! δεν ξέρω αν θα το έκανα αν και προσωπικα δεν ε΄χω θέμα με τα μαλλια και το μήκος τους, απλά είδα που γράφεις για φυσικό χρώμά και εγω τα βάφω λόγω λευκών, πάντως είναι μια αξιέπαινη πράξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Μάχη μου σαφώς και είναι! Μη στενοχωριέσαι, θα δώσω εγώ για σένα! :)

      Διαγραφή

Blogging tips