Φίλοι

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Παραδίνομαι στην παράδοση...

Νομίζω πως τα τελευταία χρόνια, σε πολλούς τομείς της σύγχρονης και τρεχαλητής ζωής μας, υπάρχει μια τάση για στροφή και επιστροφή στις παραδόσεις και στις ρίζες. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι μαθαίνουν να φτιάχνουν πράγματα με τα χέρια τους αντί να αγοράσουν έτοιμα, Όλο και περισσότεροι κάνουν όσα περισσότερα μπορούν σε στυλ old school, γιατί είναι cool! Πώς όμως μπορούμε και απαρνιόμαστε τις σύγχρονες ανέσεις μας; Τι είναι αυτό που μας προσφέρει μια προσομοίωση του παρελθόντος; Μάλλον προσπαθούμε να χαμηλώσουμε λίγο τις στροφές στο κοντέρ της καθημερινότητας. Ο καθένας με τον τρόπο του κι εμείς, με το χορό!
Μικροί και μεγάλοι έτοιμοι για διασκέδαση




Θαυμάζω πολύ όσους ασχολούνται και καταλαβαίνουν τις τέχνες μιας και το δικό μου μυαλό δε μπορεί να εμπεδώσει και πολλά από αυτές. Ζηλεύω δε μάλιστα όσους καταλαβαίνουν τη Μουσική που στα δικά μου απελέκητα, άμαθα αφτιά ακούγεται σαν απαλή ξένη γλώσσα. Ζηλεύω επίσης κι όσους μπορούν να γίνουν διερμηνείς της Μουσικής με το Χορό. Να ακούσουν αυτή την ξένη γλώσσα και να τη μεταφράσουν /  αποδώσουν μα και να αυτοσχεδιάσουν πάνω σε αυτή. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση που τα παιδιά από το χοροδιδασκαλείο "Χορωδείον" τα συνδύασαν όλα, ε δεν θα μπορούσα να έχω και καμία απαίτηση παραπάνω!
τραγουδώντας τα κάλαντα του Λαζάρου

Πόσο μάλλον όταν τα παραπάνω παρουσιάζονται από μικρά έως κούτσικα σε μερικές περιπτώσεις παιδάκια. Που με τα μικρά τους βηματάκια, προχωρούν σε ένα μέλλον που θα λένε με αυτοπεποίθηση: "Ναι φυσικά και ξέρω να χορεύω, μάθαινα από πολύ μικρό παιδάκι, μπορώ να σε βοηθήσω, πάμε!" Η παράδοση θα'ναι μια υπέροχη αφορμή για αυτά τα παιδάκια να μάθουν να συνεργάζονται σαν ομάδα, να σέβονται την προτεραιότητα, την ιεραρχία και να χειροκροτούν την προσπάθεια. Μπορεί σε αυτά να θέλω να βλέπω την κόρη μου σε λίγα χρόνια όμως αυτό δεν το ξέρω, εκείνη θα το αποφασίσει.
Περιμένει υπομονετικά τη σειρά του

Ευχαριστούμε πολύ Χορωδείο και κάθε Χορωδείον που βάζει τέτοιες βάσεις ήθους και σεβασμού με ένα τρόπο τόσο ευχάριστο (σχεδόν πρόκειται για παιχνίδι) για όλους, μικρούς και μεγάλους.
Ο κεραστής
Όμορφες φορεσιές και όμορφοι άνθρωποι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips